Mijn favo winkel: Pluum

Van jongs af aan kom ik al in Leiden en ontdek ik elke keer weer leuke winkeltjes en mooie restaurantjes. Tot ik opeens het winkeltje Pluum in liep. Ik was meteen verliefd!
Eigenaresse Nathalie van der Veer
Over Pluum:

Sinds deze maand bestaat Pluum Leiden alweer 5 jaar. Er is nog een vestiging in Bussum en zij bestaan a.s. april al 9 jaar. Als ik binnen kom word ik altijd vriendelijk begroet door de eigenaresse Nathalie van der Veer of 1 van de andere 3 Pluumers zoals ze zichzelf noemen. De naam Pluum is afgeleid van het franse woord plume, wat veer betekend. Dat vond Nathalie wat tuttig klinken en koos voor Pluum.

Nathalie houd van Scandinavische merken vanwege hun eenvoud. De slogan van Pluum is niet voor niks “stoer, simpel en een tikje hip”. Denk aan merken zoals HKliving, House Doctor en Madam Stoltz. Daar koop ze niet de hele collectie van in maar ze zoekt de krenten uit de pap. Ze werkt ook graag met kleine(re) merken samen. Die geeft ze graag een kans om hun passie te volgen. En daarbij is ze altijd op zoek naar originele spullen die je niet overal ziet.

“Ik was meteen verliefd”

Zo begon het:

10 jaar geleden begon Nathalie met een vriendin met homesales. In de lente en herfst gingen ze met een volgestampte auto bij verschillende mensen langs om een homesale te houden. Dat bleek na verloop van tijd een succes te zijn en ze besloten een heuse winkel te openen. Dat werd de winkel in Bussum. In 2011 is Nathalie alleen verder gegaan en heeft ze besloten de naam te veranderen naar Pluum.

Mijn ervaring:

Ik kan het niet laten om regelmatig te kijken wat voor mooie spulletjes er weer zijn. Ik ga dan ook niet vaak met lege handen weg. Zo hebben ze bijvoorbeeld servies, kussens en plaids, popjes, woonaccessoires, planten, stationair spullen en nog veel meer. De diversiteit aan merken maar ook aan artikelen vind ik erg leuk. Vooral de wat kleinere merken scoren hoog bij mij. Bijvoorbeeld theedoeken met een prachtige met de hand gemaakte print. Of met de hand uitgesneden kokosnoten die je als waxinelichthouder kan gebruiken. Daar word ik nou blij van. En dan word het ook nog is leuk verpakt.

Mocht je in de buurt wonen van Leiden of Bussum of 1 van deze plaatsen graag eens willen bezoeken loop dan zeker even bij Pluum naar binnen!

Liefs, Fiona

 

Pluum Leiden: Burgsteeg 2

Pluum Bussum: Spiegelstraat 32

Leave A Reply

Navigate